Back in the hood!

Tillbaka i Linköping är allt som vanligt!?! Ja, det måste jag säga det enda som är skillnaden är att man själv har fått sig en annan världsbild och perspektiv på hela linköpings bubblan. Det kändes med andra ord rätt konsitgt att återigen träda in i Platås atmosfär. Kul att se gamla ansikten man inte sett på länge och driva runt och vara sådär halvsocial. 
Det extra trevliga med gårdagen var som vanligt förefest. Först systemet, skumpa, rött vin och lite öl, vidare ut mot Maxi, lite mat, snabbt hem och byta om, ut till Lars och Johan för att där dricka 5 olika glöggsorter, bruschetta med mousserande vin, ugnsbakad potatis med färsbiffar och lingongglöggs/svamp sås.. (riktigt bra tips, inget skoj).. =) 

Just nu sitter jag i Lisas lägenhet med lite halvt bakfyllehuvudvärk och är mätt på prinskorv och köttbullar. Men det får nog bli en ordentligt god köttfärs med spaghetti om ett litet tag.

Jag tänkte förresten berätta om vad jag tycker är det absolut skönaste med Sverige. Det är att man kan betala med kort överallt... OCh att få gå in i en riktig matbutik var som att kliva in i himmelriket.. Min terori om att tyskarnas butiker är sjukt oeffektiva blir mer och mer trovärdiga framförallt efter grådagens besök på Maxi.. Kan berätta om denna teroi senare för nu måste jag nog vila bort huvudvärken.. 

Tja o hej!

7h!

Om sju timmar sitter jag på flygbussen ut till frankfurt Hahn... :D 

Ingen mer:

Bratwurst
Knödel
Sauerkraut
Skakiga sängar
Oisolerat rum
Äckligt tyst bibblanplugg
osv..

för 2 månader 

Sista tentamen!

Sista rycket, eller vad brukar man säga... Orken är på en lägstanivån och det blir inte bättre med ett kompendie på 240 sidor som man ska lära sig utantill.. Men jag är hoppfull, eller inte hoppfull utan jag tänker lite som att jag kämpar så mycket jag orkar så får det gå som det går vilket gör mig lugn.  

Ämnet är B2B marketing där hela upplägget går ut på att lära sig grafer som våran "kära" Prof. Homburg (tydligen vald till 3:je bästa marketing researchern i världen), vill att vi ska lära oss. Problemet är att dessa modeller ofta redan finns från andra redan mer erkända researchers och som man dessutom känner igen, MEN, Homburg har lagt till kanske ett begrepp vilket gör det till hans modell.. =) Men som sagt så tar jag det som det kommer så blir det bra till slut. 


En tysk tenta ser dessutom rätt mycket annorlunda ut en vad en svensk gör. Tänkte förklara för er lite hur det går till.. 

1. Alla tentamengossar/töser väntar tålmodigt utanför dörren och på pricken på klockslaget 5 minuter innan tentan startar, öppnas dörrarna och man har då innan fått ett stolsnummer som man ska hitta så snabbt som möjligt. 

2. Väl inne så skriker en auktoritär tysk ut att unde ringa omständigheter får mobiltelefonen vara på. 

3. Det är nu det kritiska ögonblicket kommer för runt om i Tentasalen vandrar tyska arga blickar runt och om det är så att man inte har blicken fäst vid sitt eget "bord" kommer man få höra ett ordentligt brölande "Halte deinen augen auf deinen platz" Vilket på svenska betyder ungefär: "Håll käften och kolla ner i bordet"... 

4. Tentavakterna skriker ut att ni nu har 60 minuter på er på tentan. 

5. Tentamen börjar och när man har hunnit läsa första frågan som är på 1 sida så märker man att det redan har gått 10 minuter och har 50 minuter kvar med 8 frågor kvar.. Den logiken går inte ihop tänker man tyst för sig själv. 

6. Nu kommer det andra kritiska läget för som svensk har man ju natrulgtvis skrivit med blyertspenna vilket grannen bredvid ser och säger att " det får du inte skriva med"... Nähää.. Är man snäll får man då låna grannbordets bläckpenna, sudda ut det man har skrivit med blyerts för att börja om på nåt. 

7. Tentavakterna skriker ut att ni nu har 10 minuter kvar. Hjärtat och pulsen går vi det här laget i högvarv och strssen närmar sig sin optimala nivå när man märker att man har hälften av frågorna kvar... 

8. Tentan är avklarad och en stor öl väntar på närmaste krog... 


Kanske en liten överdriven historia men det är bra jäkla nära i alla fall =) 

Det ska i vilket fall bli otroligt skönt att äntligen bli klar och få komma hem till älsklingen, Sverige och allt vad som hör julen till. 

Tänker på er alla så ses vi snart. 

Tjipp & Hej