Från bitande vintervindar till Sommar och uteservering!

Ja, det är nog en bra förklaring på dagens väder. I lördags var det verkligen huttrande kyla och sneblåst regn och idag så var det svensk försommar värme, säkert upp mot 20-25 grader i solen. Så blev en liten kaffe på Marktplatz för att lapa i sig lite energi från solen.. 

Skrev tenta i HRM igår och det är nog helt omöjligt att säga hur det gick, inte en aning med andra ord. Därefter gick jag och shoppade lite, betalade en skön hyra och sedan direkt till jobbet. En skön mjukstart igår med samtal till Sydafrika och England. Idag var det dock snäppet värre då samtalen gick till mellersta Afrika, Kenya, Libyen och några andra länder man gärna glömmer bort som ekonomiska länder. Men deras telefonlinjer dit är minst sagt aningen dåliga, för det var i princip omöjligt att höra vad dem sa. Det talade dock perfekt engelska och det var inget sånt där munljudsspråk som de annars pratar i filmer som den med den där grabben som hittar en Coca Cola burk och ska sedan hitta världens ände för att kasta den. Någon som kommer ihåg vad den heter förresten?? 

Idag blir annars en lugn dag, kommer bli att läsa lite till Management in a Globalised World. 

Saknar familjen er alla där hemma. 


//Mattias 

Bib. Am schloss!

Jodo! 5 dagen den här veckan i bibblan.. Är stolt över mig själv. Och igor lyckades jag fo grepp om kursen. For hoppas det sitter i idag.

Igorkväll var det match i Innebandy i Ludwigshafen. Mötte ett riktigt bra lag moste jag säga men vi höll faktiskt ner siffrorna till 8-5. Bra där!! Min insats var väl sodär.. Men det är otroligt kul att spela och efter denna terminen tror jag faktiskt att jag kan ha blivit rätt so bra mycket bättre än tidigare.. Ikväll är det fotboll med norrmännen och nogra tyskar.
For se om benen pallar 2 h efter gordagens spel...

Jag är inte bitter!

Och det är jag inte heller, inte nu längre i alla fall. 

Men någon får gärna förklara för mig hur ett Mediavarhus som säljer Tv - Apparater för 40 000 kr eller mer,
INTE tar VISA kort??

Nu skulle jag ju bara handla för 60 euro men ändå.. 



Bibblan...

...Med utsökt över ett blüsigt och regnigt Rhen. Usch, för att sitta och plugga en dag som denna. Läser just nu om det tyska arbetarfacken och kommer fram till att det är en enda soppa. Ungefär som i Sverige med andra ord.

En liten parantes om dagens Di.se: vem f-sen bryr sig om att Lundby wedin sitter pa 25 olika styrelseposter. Lat henne jobba so mycket hon känner för det. Men det är klart.. I Sverige ska alla tjäna lika mycket.
Debatten skapar dock en effektivitetsgranskning av systemet vilket säkerligen kan behövas.

Ska fortsätta läsa artiklar  nu.

"Det största problemet inom sociala grupper är att alla hela tiden jämför sig med varandra, men vem har sagt att jag är du?"


/matte

Prof. Homburg & Partner!

Det känns som att Prof. Homburg är han som följer med mig i Bloggen mest av allt men ville bara berätta att jag fick jobbet som Call Agent hos dem. Ett jätteintressant företag som är ett research och marketing/management consulting företag.. 

De har även startat en filial i Boston precis... Vore ju rätt ballt att få en kontakt där... 

Men i vilket fall så ska jag några timmar i veckan ringa till England och intervjua engelska företag. Ska bli intressant. Kanske inte världens roligaste jobb men bra erfarenhet och en bra utökning av ett skrallt kapital.. 

Ska laga mat o sen fortsätta plugga.. 

tjipp o hej

Lördagsdrink + Söndagsplugg!

Igår blev en liten improviserad halv utgång. Satt här hemma hos mig först och drack lite Müller Thurgau (Tyskt vin) för att sedan möta norrmännen på IVY vid Wasserturm för att få sig en god Whiskey Sour. IVY var nog haket vi hängde mest på förra terminen och då det var första gången denna terminen fick vi ett glatt välkommen tillbaka, från jobbarna.. Kanske ett tecken på för många besök, eller så är vi bara så väldigt trevliga =). 

Logiken blev att det inte blev någon vidare utgång på klubb utan blev en hyffsad tidig hemgång istället för att kunna sitta hela dagen idag med artiklarna... Så i skrivandes stund sitter jag och läser om Europeiska facksystem, arbetsgivarorganisationer och annat sånt som ska få personalen på företag att må toppen...  

Hej så länge!

kl. är 07.45

Och jag sitter just nu med en go kopp kaffe och läser HD.se om Rögles än så länge sköna framgång i Kvalserien. 
Men när hände detta senast att jag var uppe så här tidigt i plugget... Bra är det i alla fall och idag är det Human resource management som gäller. En rätt bra flummig men rolig kurs som handlar om hur man tillsätter personal på rätt plats och får ut mest av dem. Tror det är något sådant i alla fall. 

Fick ett samtal igår av okänt nummer som visade sig vara från Homburg & Partner som ville se mig på en arbetsintervju imorgon för jobbet som svensk call-agent. Jag är nöjd, glad, förväntansfull och dagen igår blev ännu bättre när vi troligen har fått ner gasräkningen en bra bit under den förra. Men det kan ju vara tillfällig glädje, men det är ett senare problem i så fall.. 

För att förstå innebörden av hur mycket gas kostar i denna lägenhet så kan man dra en fin parallel till att vi betalar lika mycket i el och värme/månad, som en svensk betalar för El/värme på ett 200 kvm stort hus. Och det enda vi använder är, element, dusch, dator, tvättmaskin och spis, Punkt!



Åter Mannheim!

Ja, nu är jag tillbaka i plugget igen! Veckan i Winnipeg var underbar och det var mycket tungt att lämna. Trivdes bra där över av vissa förklarliga skäl men staden har även en speciell charm på något vis. 

Vi har väl inte gjort alltför mycket utan mest fikat, gått på stan, pluggat lite, gått på ett köpcentrum för att avsluta med bio =) såg slumdog Millionaire som var rätt så speciell. Ganska läskig men värd att se. Fick även träffa människorna på campus och hann till o med med en liten utgång i fredags. Var ganska coolt för de körde liveband mixat med vanlig DJ. Vore nog något för svenska disco också. Helt annan grej än bara en halvdan DJ. 

Det var riktigt tungt sen att åka i Lördags, men nu är det inte lång tid kvar.  Resan hem gick bra annars och vaknade upplagom till att vi landade i Frankfurt. TIllbaka i Mannheim nu så är det Mid term i Human Resource management om två veckor så började lite igår med att plugga till det. Ska fortsätta med det sen idag, men ska först både tvätta och städa vilket är lite halvt nödvändigt. 

Fick även träffa mina nya mitbewoheners lite mer på riktigt igår. Det är två trevliga tyskar som verkar väldigt vettiga. Framförallt känner jag att jag inte behöver bli irriterad för att köket ser ut som fan varje dag. Att Stefan dessutom hade en kaffekokare med sig gör morgnarna lite lättare =).

Nu på förmiddagen emellan tvätteriet ska jag börja läsa lite på en kul kurs som vi tar som heter Management in a globalised world. Vi ska i denna kurs skriva ett End of term paper om hur demografin kommer att påverka global management. Ska bli otroligt intressant och kan förhoppningsvis dela med mig av vad jag kommer fram till i bloggen. 

/Mattias

Winnipeg, Canada!

Tänkte ta mig lite tid att berätta att här i Winnipeg är allting väldigt bra. Lisa sitter just nu och läser en artikel tills imorn medans jag roar mig med lite bloggläsning. Vi ska snart ner till Campus puben så att jag även får se den.
Det är ett stort campus som har sin charm, ligger lite utanför staden och de flesta studenter bor även här. Den enda nackdelen är hur förbenat kallt det kan vara. Min första kommentar när jag kom hit var att det var en skön kyla, inte den kylan som finns i europa som liksom biter sig rakt igenom alla kläder man har på sig. Och till viss del stämmer det för kylan här begränsar sig endast till delarna som inte är täckta av en varm jacka. Detta betyder att näsan, öronen och kinderna blir isbitar bara man kommer utanför dörrarna. För att jämföra med den tyska kylan som jag ibland tycker är värre då den går igenom alla kläder och man fryser in i märgen.. Men ja.. får se om jag ändrar åsikt när jag är åter i Tyskland igen. 

Starbucks är här ett måste,  som på campus ligger i biblioteket, vilket betyder att medans Lisa har haft sina lektioner har jag suttit och plöjt texter och testat dem flesta kaffesorterna, samt kanske en eller två kagor... mår helt enkelt rätt så bra... =P  

Vi firade även våran ett årsdag nu i lördags med ett restaurangbesök på en riktigt härlig restaurang. Mycket god mat och ett gott vin till det. Var en bra helg och är en underbar vecka och det kommer bli oroligt tungt att åka tillbaka till la Deutschland. 

Skriver mer om veckan senare.