Kärt återseende!

Först och främst så vill jag poängtera min oehörda dicsiplin att gå upp kl. 06.00.. (Jaa! Sätt inte kaffet i fel strupe, för ni läste rätt). Anledningen är att för plugga det sista till tentan i E-commerce där vi även ska programmera i XHTML kodning... Inte min starka sida ska tilläggas.. Syster yster? Lite hjälp kan behövas! 

I eftermiddag blir det lite jobb och sen en ny kurs på tyska imorgon. Men sen jädrans är det helg. Och det blir besök hela veckan. Ett kärt återseende av våran kära Nils, har inte setts sedan våran legendariska fusknolleklass i Augusti. 

Jag måste även lägga in en liten parentes här för det är nämligen så att min kära syster snodde min tanke innan jag hann och det är att säga vilken grym Farmor vi har som mailar och smsar till oss. Ni tar snart över generation Y. Tummen upp för dig Farmor. 


                                                 
/Foto: Johanna Lind



3 veckor! =)

                                                 





                                             

Update!

Det är fullt ös i Mannheim, eller ös och ös men jobbar på och läser om demografiska förändingar på kvällarna.. vissa kvällar ibland. Lär bli att sitta framför datorn och skriva uppsats hela helgen. 

Wien helgen var helt kanon verkligen. En sammanfattning följer nedan:


Torsdag dag tillbringades hos Prof. Homburg för att sedan kl. halv fem stiga på den polska bussen som skulle ta mig till Vienna. KOm fram kl. sex fredag morgon, käkade lite frukost för att sedan ta en 5 timmar lång rundvarndirng runt hela Wien. Slutpunkten blev en äckligt god kall öl på toppen av Schönbrunn. Utsikten ser ni på bilden nedan. 

Fredag kväll så blev det en spontanutgång, drog ner på stan till ett museum-torg,  där erik kände lite människor. Mitt  på detta enorma betongtorg satt, spelade, sjöng, dansade, säkerligen 150 människor från ålder 40+ ner till 13 och nybliven tonåring. För att släcka törsten gick vi in på en restaurang och som om det vore det mest naturliga i världen beställde vi en öl, tog med den ut på torget och satte oss i ett stort Erasmusgång på en trappa. Vet inte vad man ska kalla, spartanskt, anarkistiskt, kulturellt, you name it men jag vet i alla fall att jag inte på många år har sett en sådan avslappnad miljö där folk bara sitter, är otroligt glada och gör precis vad dem känner för. 
Fast nu kom jag på att jag ljög, för en Kravall i Linköping med förfefst på Vallaplan kan nog jämföras med det. nästan iaf...

Lördagen var en kanondag. Först solade vi och käkade påsklunch i en park med en massa svenskar. Helt spontant igen så tog vi sedan en buss upp på berget utanför Wien, där människorna från fredagkvällen tydligen skulle sitta. Så vi stiger av bussen uppe på ett berg och vandrar sedan i en halvtimme mitt i bland vinrankor, bönder och en och annan cyklist som cyklade upp för en 30* lutning på backen.  När vi sedan kommer fram är det svårt att beskriva coolhetsfaktorn. Mitt bland egentligen ingenting dyker det minsta huset jag någonsin sett upp. Bakom huset så är det en uteservering och en jädrans massa människor som sitter och njuter av solen och den ENORMA utsikten, över hela Wien och mer därtill. Så där satt vi sedan till tio på kvällen och drack en hel del gårdsodlat vin. Vägen hem gick vingligt ner för en 30* lutande bondeväg... 

Söndagen bjöd på museé. Vi drog till ett som heter Albertina, utställning med Rembrandt och några till. Fick bland annat se orginalet av näckrosorna av Monet. En helt otrolig tavla och inget jag skojar om. Var en hel del coola tavlor men vissa är ju bara... hallå!!! Kommer ni ihåg när man var liten, gick på förskola och fick måla med vattenfärg så mycket man ville. Varje målning man gjorde gick man stolt hem och visade upp för föräldrarna och de verkligen "beundrade" vackerheten i "tavlan". 

Samma sak var det på museét. WOW.. !!! den kostar 10 000 Euro, och jävlar vad snygg den är... Eller inte, för den såg exakt lika illa ut som den jag målade på förskolan...

Idag är jag frikostig och bjuder på lite bilder.!





                                                  Också en betvivlad konstnär??

                                                                                Hundertwasser - folk bor i dessa lägenheterna på riktigt. 100 turister utanför                                                                                  som alla ska ta bilder. Optimalt?

                                                
                                                      
                                                            
    Invalidenstrasse - Svårtolkat!


     
                                                    View from schönbrunn

                                                                          Schönbrunn  -  med en kall öl. 

Hade Sverige 16 grader?

Här har hade vi idag 25 grader och är smått bränd i ansiktet och om armarna.

Jag vill ju inte få er avundsjuka där hemma såklart, men ibland så måste man få skriva av sig ;)




Vienna!

Jadå, då är jag landad i Wien och har installerat mig på eriks soffa. Är ordenligt fint väder, närmare 25 grader och kläder för att det ska vara 10 grader i Sverige. Får helt enkelt shoppa lite...

Ska snart precis iväg och se staden. verkar än så länge vara en riktigt cool stad och jäkligt annorlunda från Mannheim. Kul att se någonting annat en den gamla industristaden.

Glad påsk på er alla!

/Mattias