GRATTIS Far!

Ja, Facebook är rätt bra ibland faktiskt för jag trodde nog att det var imorn egentligen men nu blev det rätt dag så stort grattis =) Någon skrev att det var 33 du fyllde.. ;)

Idag är det pluggdag så får nog återgå till min marketingbibel.. se tidigare inlägg för att se bild på hur en alternativ bibel kan se ut.

Tjipp & Hej


Mannheim Update!

Kom nyss hem från våran traditionsenliga Söndagsmiddag på Ulmenweg. Middagen som det bjöds på var inte sauerkraut eller bratwurst utan en helt vanlig och härlig pasta med gräddstuvad baconsås. En redig söndagsmåltid helt enkelt...

Igår var en spontankväll som blev en väldigt lyckad kväll.. Vi fick nämligen höra av några att det var fest i mannheim konsthall och eftersom vi inte hade något planerat så blev det att vi bestämde oss för att gå dit. Kvällen började här hemma hos mig med lite vin, gitarr, PES ohc sång.. Gick sedan till konsthallen där det hade bjudit en ett franskt pillerknaprande discohouse popband... riktigt skön musik dock.

Efter bandets avslut gick vi runt i konsthallen och kollade in diverse konst. Vi kom rätt snart fram till att Modern konst inte är konst... Har tyvärr inga bilder men ni kanske kan tänka er en Halv giraff med en halv dvärg på ryggen... eller vad sägs om två ihopsvetsade järnbitar med en bult i mitten... 
Om ni tycker det är konst så kan ni höra av er till [email protected].

Jag var ju hemma förra helgen för er som undar för att fira syrran, träffa tjocka släkten, Lisa =).

Det var underligt att vara tillbaka, det märktes tydligt då man gick runt på stan och pratade alldeles för högt om saker man inte vill säga högt... I tyskland förstår ju ingen svenska och jag o Karin har inte varit sena på att kommentera de flesta högt och tydligt, mest på skoj då bara men det visade sig rätt farligt..

Som tex. när jag o Lisa stod i kön till H&M.. det kommer då in en tjej i ett par kanske inte alltför snygga skor och jag var inte sen att kommentera detta mitt i kön och då även lite väl för högt...  ;) Så kan det gå... 

Men nu är det Skype som gäller så ni får vänta på nästa update.. 

Tjipp o hej

 


Det vankas Thanksgiving!

Var på en rätt skön föreläsning med Merril Lynch ikväll.. "Det känns spännande att vi nu är uppköpta av Bank of America"
Varpå alla skrattar... "Nääj, men på riktigt, det känns spännande" // Chefen för equitiy avdelningen i Tyskland och Österrike.

Nästa talare berättade en rätt skön anekdot angeående Real Estate brokers...  

"Tänk er en kalkon! I ett års tid får den all mat (pengar) och godsaker (mer pengar) som en stackars kalkon bara kan tänka sig.. Kalkonen tackar inte nej. Den nu stora och feta kalkonen tänker dock inte på att Thanksgiving står runt knuten för att då bli griljerad eller grillad Toast" /  Equity chief, London.


Peace out!

Oktoberfest im Stuttgart!!

Tjohoo där!

Igår var det dags att få känna på hur det är att vara en lederhosenbärande, öldrickande, livsnjutande tysk....

Kl. 10 bar tåget av till Stuttgart, som tydligen har fått en helt ny idé om att sätta upp en massa enorma öltält med umpabumpa musik.. 
Tysklands motsvarighet till Axels Nöjesfält var även inbjudna, samt hade stuttgarts kommun skapat en telefonkedja till alla de tyska bönderna att de skulle komma och hälsa på i en av ölstugorna.. 

Dagen började med att vi satte oss i det första tältet vi hittade, beställde in 1 Liter öl och en halv kyckling. Mätta och belåtna begav vi oss ut i vimlet för att snabbt knuffas in i granntältet där det också bjöds på öl. Musiken i detta tält påminde mycket om en afterski i Sälen, Åre, eller vart man nu brukar vara. Så där stod vi på bänkarna skrålandes, vrålandes och skålandes. Jag och Karin bestämde oss sedan för att gå ut och ta lite frisk luft, vilket verkligen behövdes kan man lugnt säga. Väl tillbaka så hade security vakterna bestämt att man inte får komma in längre om man inte hade bokat bord... Vakten var hårt tyskt skolad, med ringar i ögonbrynen, pannan, kinden och tror nog att han hade några i öronen också... Trott om ni vill..

Då bestämde vi oss helt enkelt för att ta oss intill staden stuttgart. Detta blev dock ett större projekt än vad vi trodde. Att leta sig fram genom spyhögarna fram till tågstationen är inte så lätt.

Jag ska försöka förklara anledningen till dessa små rätt otrevliga överaskningar

En tysks dag på oktoberfest 
12.00 - 1 liter öl, halv kyckling, ett halvt cigarettpaketl.
12.30 - 1 liter öl e cigg
13.00 - Köp av cigaretter samt en cigarr
14.00 - 
 1 liter öl
15.00 - Lederhosengylfen öppnas
15.05 - köp av 2 liter Öl
15.45 - 2 liter öl till 
16.00 - Lederhosen gylfen öppnas.
17.00 - 7 liter öl senare vill tysken ta sig lite frisk luft, ställer sig upp och alkoholen sprids ut i kroppen
17.05 - Ambulanserna kör skytteltrafik mellan området och avvärjningskliniken.

 

Kvällen slutar självklart inte här utan vi tar oss till slut in till Stuttgart vilket visar sig vara en väldigt fin stad. Sätter oss på ett fik med en kaffe och lite mat. Johan kommer sen förbi och joinar upp för att sedan bege oss tillbaka till trygga Mannheim. Det som händer är dock att vi stiger på fel tåg.. en 1.5 h tågresa blir då istället 3.5.. det blev dock en hel del skratt på detta tåg, samtalsämnena handlade till mångt och mycket om vilket land av tyskland, norge Sverige och Finland som var bäst..

Enligt Hongkongs statistiska centralbyrå är de Svenska kvinnorna snyggast i Världen =) (Norge har pengar, vi har kärlek.) De norska tjejerna kan dock enligt hongkongs statistik vara stolta över att ha de största brösten i världen... Tilläggas skall att denna "diskussion" fördes med en ganska hög ljudnivå på ett hyffsat livligt regionaltåg. 

And thats it for today folks!!

//Mattias 

...girighet!

Jag ska ju inte säga att jag är direkt duktig på att analysera marknanden men jag är förbluffad över hur en kris som den som just nu pågår kan uppstå.

Bankerna måste ju redan för längesedan märkt att pengarna kommer att försvinna. Anledningen är visserligen kanske rätt logisk och beror på antingen naivitet att de utlånade pengarna kommer tillbaka igen, eller att bankerna investerade för mycket i tron om mer profit, när sedan skeppet började sjunka så var det alldeles för sent att hoppa av. Självklart är frågan så mycket mer komplex men var tvungen att skriva av mig lite. Jag är i alla fall förbluffad och lite skrämd över att hela vår välfärd på jorden i mångt och mycket är baserad på osynliga värdehandlingar.  

Nu blir det att fortsätta läsa Globalisation and the new economy 

//Mattias

Bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete!

Kommer ni ihåg den där planschen från yngre dagar, med en apa som åt en banan, elle rhur det nu var, med texten som in rubriker antyder.

Vi har i alla fall nu äntligen städat undan det mesta här i lägenheten så att det faktiskt ser helt ok ut. Mitt rum är ju som det är men det fungerar helt ok. Dock rätt så dammigt. Tog idag bort en gammal brun filt som hängde ovanför ett av fönstrena.. Fullt med spindelväv och gud vetvad mer...

Har gått och dragit på mig en rätt jobbig förkylning nu i dagarna. Höstförkylning garanterat. Kurerade mig idag med att sitta med ett grupparbete i 6 timmar.. Intressant case om LENOVO, ett kinesiskt datorföretag. Kommer ni få höra mycket om kommande år tror jag. Verkligen på språngmarch inom PC och datorvärlden.

Vad har annars hänt nu i dagarna då? I fredags var tanken att köra en liten utgång.. blev dock en rätt lugn kväll med lite vin för att avslutningsvis samlas upp på en cocktailbar vid Marktplatz.. Gårdagen spenderades med, för min del "fönstershopping", titta men ej ha råd att köpa. Tanken var sedan att gå och se lite fussball på Murphys Law. Det slutade dock med ett Starbucksbesök på två timmar med lite skitsnack, gott kaffe o en kaga.. På kvällen var det sedan dags att svida om till kavaj för att ta sig upp till en "Köksfest" typ korridorsfest i Hafenstrasse.. För att ta sig dit krävs det att gå igenom ett område som verkligen inte kan klassas som det fräschaste i Mannheim.. Vi överlevde dock och väl framme mts vi av 4 vodkaflaskor på 8 pers. Jag och Karin klarade oss dock bra med varsin Screwdriver, medans de andra delade på resterande.. Blev dock en tidig kväll, då det var lite väl mycket folk i köket. Skönt med en tidig hemgång var det i alla fall.

I veckan blir det plugg så mycket som det går. Dock lite jobbigt med en förkylning men det ska nog gå bra. 

Ska försöka ladda ner Scrubs nu =) 
                                                                                            
Tjipp så länge.                                                               Utsikt från dagens pluggnäste, bibblan på slottet!!

Mattias  

Helgen som var..

.. var en underbar helg. Lisa kom ju som ni säkert läst i tidigare inlägg i torsdag och åkte i måndags. Rätt bra tomt här just nu. Hann med att visa runt lite och framförallt så hann vi med att hyra bil och åka iväg till Moseldalen. Helt fantsiskt område, så ni borde verkligen åka dit om ni får chansen. Jag rekommenderar er dock att köra en något större bil än en Fård Fiesta då tyskarna har som vana att köra otroligt fort, även om det är slingriga branta vägar. 

Vi lärde oss dessutom att en Fiesta inte klarar av branta backar. På Autobahn i Tyskland finns det tre filer som ni vet, varav den högra är den där lastbilar håller till.. Även Fiestor kan jag lova... med gasen i botten kom vi ungefär halvvägs upp, sen var det nästan så att vi satte i backen.. Aja.. Härligt var det och hem kom vi. Köpte lite goa viner som vi njöt av sen på kvällen. 

Söndagen blev en lugn skön dag, vandrade längs Rhen i solen, lagade sen typ vegetarisk mat eftersom det är nästintill omöjligt att hitta en öppen matbutik en söndag här i Mannheim. På kvällen så kom sen karin och Jan Boman förbi för lite sällskapsspel. Trevligt värre =) 

Måndagen vart jag tyvärr tvungen att sitta med ett grupparbete, men vi hann med Starbucks för 6 gången unde helgen =) 

Kan av någon anledning inte ladda upp bilder på bloggen nu..
Nu måsta jag nog dock sova så får skriva mer och försöka få dit bilder en annan dag. 

                             fler bilder kommer :)

Tjipp
 


And the days goes by!

Dagarna går snabbt i Tyskland, det känns som att man inte hinner göra allt man vill...

I veckan har jag suttit med ett grupparbete i International Marketing. Kursen är precis vad det låter som fast ändå lite mer invecklat. Tänk er alla marknadsförings teorier som finns, krydda dem med kulturella skillnader, politiska system och infrastrukturer. Där har vi en intressant kurs som kräver lite innovativt tänkande, lagom i min smak.

Idag har vi varit extra duktiga och suttit hyffsat effektivt med lite andra kurser.. Eller för min del blev det tyskt marknadsförings plugg, Preis und Produkt marketing. Svårt men man lär sig ett och annat ändå.

Igår satt vi och tog en stor Chai Latte med en goo kaga på starbucks. Precis bredvid låg en till synes asahärlig pub som vi svenskar idag tänkte ta och besöka. Umeå Vs. Södra Sverige i Ölhäv kanske... ??

Tjing så länge