Designa en blogg!?!

Om jag tycker att jag har tummen mitt i hand när det kommer till trädgårdsarbete så är det fanemej inte bättre när det kommer till att skapa hemsidor... Det är en enda röra och att jag lyckats med denna något enkla design är ett under i sig. Men & andra sidan så är det väl innehållet som är det viktiga... 

Time to be!

Jag brukar alltid säga att allting har sin tid. Just nu är tiden att göra.. ja, typ ingenting. Visst är det rätt långtråkigt och i ärlighetens namn så börjar jag lära mig när simpsons, family guy, scrubs går på tv;n.. men det är ju bra program så varför inte. 

Någonting jag dessutom har märkt är att chef Ramsay (the-fword) har tagit över matlagningen i TV. Denna kock av kockar.. eller?? Jag var skeptisk till honom tidigare, han inspirerar ju inte direkt till matglädje men han får faktiskt fram det bästa av dem som han drillar.. 

För att fortsätta på samma tema så har jag funderat lite på restaurangbranschen som helhet då jag ju jobbar lite extra i denna. Det ska tilläggas att det är förbaskat kul i många fall att ha ett jobb med mycket kundkontakt men vad jag vill ifrågasätta är hur restauranger drivs och sköts. För er som inte är insatta så är det oftast (inte på alla ställen) så att det saknas en ordentlig struktur och organisation. Det finns inga givna personer som man ska prata med om man söker jobb t.ex. Det finns oftast ingen kommunikation emellan "chefer". Det jag menar är att det finns många titlar men ingen som är egentlig ansvarig och dessa har dessutom svårt att kommunicera med varandra. Hur skulle det se ut om ett "riktigt" företag skulle ha en massa låtsastitlar och bara köra sitt race? Det jag tror saknas mycket inom restaurangbranschen är, tydliga mål på vad man håller på med och hur man kan komma dit. Säkerligen så är det så att kulturen inom restaurangbranschen har mycket med det att göra där man omedvetet vet att för att driva en restaurang ska man vara flummig som chef och dela ut låtsastitlar utan egentlig makt.

Men faktum är också att även om de har befogenheter att tex anställa personal så är det ofta så att man inte får klara besked. Det är helt enkelt svårt att ge klara besked på t.ex. hur mycket personalen får och kan jobba. Detta kan jag köpa men det ska ju även cheferna kunna säga till personen som söker jobbet. Men det är visserligen så på många andra företag också, för det lär ju vara många som väntar på svar till sina sommarjobb i sommar.. är det så svårt att ge klara besked som företagare!?! 

Men jag är inte bitter, på riktigt verkligen, utan det är faktiskt så att den här "ledigheten" är välbehövd.  Börjar dock helt klart se framemot min sista termin i Mannheim.

Imorn ska jag förövrigt över till Helsingör för att se vad danskarna kan tillföra i mitt extrajobbsökande... 

//Mattias

Helsingborg!

Jajjemen, det verkar än så länge som att det blir helsingborg nu fram tills skolan börjar igen till slutet av Februari. Har än så länge klarat 3 av 5 kurser och väntar spännande på den sista. Den som jag trodde skulle gå åt pipsvängen om inte Prof. Dr. Dr. Hc. Mult. Homburg var glad vid rättningen gick tyvärr också åt pipsvängen.. Aja.. det känns bra ändå för det var ju den sista tentan vi skrev och motivationen var inte riktigt på topp..

Det är en rätt lustig känsla att sitta här hemma när man ser att alla vänner och bekanta redan har satt igång med antingen sina jobb eller plugg redan. Själv så är man rätt så sysslolös förutom jobbsökandet som dock ju tar en hel del kraft. Min förhoppning just nu går till en asball restaurang i Helsingborg som nyss öppnat. Helsing heter restaurangen för den vetgiriga. Namnet kanske kan anspelas på staden.. men vad vet jag ;)

Annars så passar jag just nu på att vila och ha lite semester då det annars har varit rätt bra ös nu i snart 3 år. Ledighet behövs ibland samt för att samla kraft till en ny termin med bullrande bilar utanför lägenheten, tyska matbutiker och tysk auktoritet. Men jag ser framemot terminen i vilket fall. Ska bli spännande och tror att det kommer bli en härlig vår.

Slut för idag