Oktoberfest im Stuttgart!!

Tjohoo där!

Igår var det dags att få känna på hur det är att vara en lederhosenbärande, öldrickande, livsnjutande tysk....

Kl. 10 bar tåget av till Stuttgart, som tydligen har fått en helt ny idé om att sätta upp en massa enorma öltält med umpabumpa musik.. 
Tysklands motsvarighet till Axels Nöjesfält var även inbjudna, samt hade stuttgarts kommun skapat en telefonkedja till alla de tyska bönderna att de skulle komma och hälsa på i en av ölstugorna.. 

Dagen började med att vi satte oss i det första tältet vi hittade, beställde in 1 Liter öl och en halv kyckling. Mätta och belåtna begav vi oss ut i vimlet för att snabbt knuffas in i granntältet där det också bjöds på öl. Musiken i detta tält påminde mycket om en afterski i Sälen, Åre, eller vart man nu brukar vara. Så där stod vi på bänkarna skrålandes, vrålandes och skålandes. Jag och Karin bestämde oss sedan för att gå ut och ta lite frisk luft, vilket verkligen behövdes kan man lugnt säga. Väl tillbaka så hade security vakterna bestämt att man inte får komma in längre om man inte hade bokat bord... Vakten var hårt tyskt skolad, med ringar i ögonbrynen, pannan, kinden och tror nog att han hade några i öronen också... Trott om ni vill..

Då bestämde vi oss helt enkelt för att ta oss intill staden stuttgart. Detta blev dock ett större projekt än vad vi trodde. Att leta sig fram genom spyhögarna fram till tågstationen är inte så lätt.

Jag ska försöka förklara anledningen till dessa små rätt otrevliga överaskningar

En tysks dag på oktoberfest 
12.00 - 1 liter öl, halv kyckling, ett halvt cigarettpaketl.
12.30 - 1 liter öl e cigg
13.00 - Köp av cigaretter samt en cigarr
14.00 - 
 1 liter öl
15.00 - Lederhosengylfen öppnas
15.05 - köp av 2 liter Öl
15.45 - 2 liter öl till 
16.00 - Lederhosen gylfen öppnas.
17.00 - 7 liter öl senare vill tysken ta sig lite frisk luft, ställer sig upp och alkoholen sprids ut i kroppen
17.05 - Ambulanserna kör skytteltrafik mellan området och avvärjningskliniken.

 

Kvällen slutar självklart inte här utan vi tar oss till slut in till Stuttgart vilket visar sig vara en väldigt fin stad. Sätter oss på ett fik med en kaffe och lite mat. Johan kommer sen förbi och joinar upp för att sedan bege oss tillbaka till trygga Mannheim. Det som händer är dock att vi stiger på fel tåg.. en 1.5 h tågresa blir då istället 3.5.. det blev dock en hel del skratt på detta tåg, samtalsämnena handlade till mångt och mycket om vilket land av tyskland, norge Sverige och Finland som var bäst..

Enligt Hongkongs statistiska centralbyrå är de Svenska kvinnorna snyggast i Världen =) (Norge har pengar, vi har kärlek.) De norska tjejerna kan dock enligt hongkongs statistik vara stolta över att ha de största brösten i världen... Tilläggas skall att denna "diskussion" fördes med en ganska hög ljudnivå på ett hyffsat livligt regionaltåg. 

And thats it for today folks!!

//Mattias 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0