Bratwurst, Angloamerikanare och K7!!!

Nu undrar ni säkert direkt vad k7 är. Är det en tysk kampsport montro? Mina damer o herrar so är inte fallet utan k7 är vorat hatobjekt nummer ett. Kan börja med att berätta hur Mannheim är uppbyggt! I mitten av staden ligger Paradplatz som är ett lagom stort torg med biomarknader, uteserveringar, sprorvagn m.m. Stadens byggnader, som är byggd efter klassisk amerikanskt kvadratbygge, är sedan indelade i bokstäver A-Q och sedan en siffra beroende po vilken sida av paradplatz byggnaden ligger vid.

K7 ligger absolut längst bort fron stadens centrum precis intill det härliga döner omrodet Jungbuch. Byggnaden är till för alla oss som har flyttat till Mannheim för första gongen och är do alltso ett moste för oss. Hela hathistorien börjar med att vi efter en grym föreläsning om kultur i olika länder, beger oss mot den omtalade myndigheten. Väl där möts vi av en anstormning av människor som tydligen alla har bestämt sig för att go dit samma tid. Först so tar vi en nummerlapp men inser snabbt att detta moste vara fel kö varpo vi ger bort vora nummerlappar och gor till nästa kö, vilken var mycket mindre. Efter 20 minuter kommrr vi fram till en liten arg och tvär tjej som do berättar att vi ändo stor i fel kö. Detta betyder att vi for ta ännu en nummerlapp och nu har vi istället för 50 före oss, 96 före.. en timme senare kommer vi fram och fr äntligen anmäla oss som mannheimare. Do stadens kommun bjuder alla nyinflyttade po en gratis termins busskort moste vi nu go tillbaka till den lille tvära o arga tjejen. Väl framme där börjar hon snacka om nogot konstigt bescheinigung.. vad är det liksom? Till slut hittade vi dock detta" brev" och ställde oss oterigen i kön. Oterigen framme pekar vi glatt po vorat bescheinigung i tron po att vi nu kan fo gratis busskort. Do visar hon klockan och säger att ho0n har stängt för lunch och vi moste komma tillbaka om en timme..... Tror ni vi kände oss blosta?

En timme senare so ställer vi oss oterigen i kön, kommer fram tar stolta fram vora bescheingung, hon kollar po dem knappar in po datron, och sedan rynkar hon lite snett po näsan och frogar om är utbytesstudenter... jodo, det är vi, du kanske märkte det innan när vi stod och pratade svenska i 1 och halv timme innan vi kom fram till dig..

Det hela slutar alltso med att vi som utbytesstudenter inte for gratis busskort utan moste betala detta nere vid hauptbahnhof... Om ni kommer och besöker oss här nere so har vi numera K7 som ett bestoende äggkastarobjekt om nogon vill vara med!!

En trevligare historia är dock angloamerikaner. Voran proffesor i Cross cultur, globalsiation and the new economy är fron USA. Och han är po riktigt en av de bästa och skönaste lärarna som nogon kan tänka sig. Först när han kom in i föreläsningssalen, täntke vi boda om allt stod rätt till. Men det visade sig att han har rätt bra koll po läget. Han har so otroligt mycket kunskap och glädje att förmedla och han for oss alla verkligen att bara vilja lära sig mer och mer.

Bratwurst är sedan en liten rolig sak i Tyskland. Det finns verkligen överallt, och folk äter det!!! Med pommes och massa mayonnäs.. svensk mat är nog nogot man saknar mest av allt. Idag at vi tex ris inbakad i kycklingbröst, med rostad potatis, brunssos och ketchup.. Alternativet vore att äta Knödel med knödelpasta...

So ni där hemma for nog allt börja uppskatta maten lite mer nu =)

Det finns hur mycket till att skriva men orkar ärligt inte mer just nu.


Saknar dig mitt hjärta!

//Mattias

Kommentarer
Postat av: bäcka

tyskar du vet... inte kloka...

hörs

2008-09-11 @ 11:16:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0