Sekt pa olika vis!

Do var det dags!! Att ta flyget ner till Mannheim för ett ars studier i den oehört angenäma staden Mannheim. Det hela började i tisdags morgon med flygbussen som skulle ta oss till Skavsta. Vorat äventyr började redan där pa bussen do tvo askalas medelolders herrar steg po, skrolade och snackade spritsorter i tvo timmars tid. Det slutade med att de till "frukost" tog sig en zambocca och därefter nogra fishermans friend shot.
 
Väl po skavsta med vorat liv nedpackat i en 15 kgs väska var det dags att checka in. Min vägde 17.5 kg och karins 14,7 och jag änkte.. nu blir jag bankrutt... Men vi fick stuva om so att det blev 16 i var väska och do fungerade och slapp betala. Vi moste ha sett antingen helt förvirrade ut eller so var vi bara vädligt charmiga för betala övervikt slapp vi.

Runt kl. 12.00 var vi sedan äntligen framme i Mannheim där min Buddy skulle hämta upp oss boda. Vi väntar väl kanske i en halvtimme och do dyker plötsligt en kort tjej fram som ser ut att ha sovit kanske 1 h under natten. Det visade sig do att hon dock hade sovit men att hon testade en ny rengöringskur vilket betyder att hon skulle vara utan mat i 5 dagar. Vatten var det enda som fick förtäras. Nogon som vill prova??

Dagen fortsatte med att vi tog oss en promenad genom staden som kanske är nogot smutsig men jo jäävlar vad shopping det finns här. Det är faktiskt en väldigt charmig stad po nogot sätt, inte alls so illa som andra hade molat upp den. Staden ligger dessutom precis vid Rhen och där, där e det vackert mo jag säga. Det finns ett gasthaus som ligger precis vid floden med en massa go tysk mat och en mängd olika sekter, och Riesling!!! (Nisse sitter nu nöjd bakotlutad po stolen)

Eftersom ingen av oss hade fatt tillgong till boende sa hade vi bokat vandrarhem. Och gud min skapare, med betoning po gud vad kosntigt det stället är. Duschen är ja.. inte riktigt rumsren kanske, och fett lager precis överallt. Men det mest konstiga är ändo frukosten. Och det är här gud kommer in (Vi har inget emot kristendom för den som kanske skulle ta illa upp) Men var för oss rätt udda att 20 pers fron en tysk kristen sekt börjar sjunga jesus songer för full hals. 

Det finns so mycket att skriva men litet till orkar ni nog höra.

Vi har nämligen även kommit po ett nytt svenskt verb. Det finns billig mat här po universitetet och dena föda intas po ett speciellt ställte som heter Mensa. Varje dag so betyder det att vi gor och mensar. Dvs att mensa. Kanske nogot att ta med till korallen när vi kommit tillbaka. Monga skratt har detta i vilket fall gett oss.

Vad som inte gett oss mycket skratt det är vora fötter. Karin har en härlig stegräknare i sin telefon och jaa.. 10000 är rekommenderat per dag. Första dagen gick vi 17000 steg. andra dagen 22000 steg, tredje dagen ockso 22000 steg. Igar!!! Do gick vi 28000 tusen steg vilket motsvarar ungefär 2,4 Mil...  Vi har blasar pa vara fötter minst sagt... Stel i vaderna... flummar runt som uteliggare... Men jo jävlar.. Det finns värre stjärnor i denna stad.. 

Till slut lite sköna dialketkunskaper

Östgötska: wii wuunt wihuset i wöwutig wegnwrock

Bis später

Liebe und freude Mattias und Karin 

Kommentarer
Postat av: Nils Nordstrand

Hej snüggingar - givietvis blir jag nöjd! så nöjd att jag troligen kommer hoppa på "Die Tram" /spårvagnen och ta mig en runda till Kaufland och inhandla en flaska right awaü! Tack för verbet Mensa, stället heter samma på Humboldt :)

2008-09-06 @ 11:50:40
URL: http://nunjutervi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0